wtorek, 16 października 2012

Chleb bananowy



Ten pyszny wypiek zna zapewne wiele z Was. Bez problemu można znaleźć w internecie wiele przepisów. Co ważne nie miksuje się składników, a tylko je miesza, co czyni jego wykonanie jeszcze łatwiejszym. Czy smakuje? Mnie bardzo, a mąż i nasz kolega po spróbowaniu orzekli: „ Hmm... dobre jak na chleb”...i sięgnęli po następny kawałek ;)






32 komentarze:

  1. bardzo lubię, choć dawno dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie! ale dziś chlebowo na blogach:)

    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ponoć dzień chleba dziś, a ten piekłam po raz pierwszy, no tak myślę, że jest on powszechnie znany ;-)

      Usuń
  2. pychotka:))) robiłam raz i na pewno to nie był jedyny raz:) w smaku niesamowity... aż ślinka mi cieknie na te zdjęcia i na ten smak...
    pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i ja w końcu też zrobiłam :-) Pozdrawiam!!:-)

      Usuń
  3. Dla mnie ciasto bananowe jest za ciężkie. Ale znam wiele osób, które uwielbiają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest to rzeczywiście ciężkie i wilgotne ciasto, to ja jestem raczej z tych co lubią ;-)

      Usuń
  4. idealny do popołudniowej herbaty,przy cieple białego grzejnika;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak! W jesienny, chłodny dzień...

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. Było pysznie i myślę, że będzie powtórka wkrótce...:-)

      Usuń
  6. uwielbiam chleb bananowy, narobiłaś mi smaka a już dawno nie robiłammm

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zrób koniecznie, ja pewnie niedługo powtórzę, bo mi bardzo spasował ten przepis. Że ja go wcześniej nie znałam...

      Usuń
  7. nie dziwię się, jeszcze z Twoich rąk :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wsuwali z ochotą, co mnie upewniło, że chlebek się udał i trzeba będzie go jeszcze powtórzyć...

      Usuń
  8. lubię :D, a ten zapach rozchodzący się podczas pieczenia, mniam ! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapach jest super jeszcze jak się doda trochę cynamonu...:-)

      Usuń
  9. a ja jeszcze nie robiłam :( w życiu jeszcze nie upiekłam chleba, ale jak się w końcu wezmę... ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to możesz się wciągnąć w to, jak ja ;-)Ale warto spróbować i zacząć własną przygodę z pieczeniem chleba...

      Usuń
  10. Za ciastem bananowym nie przepadam, ale chleb może być dobry :) do tej pory robiłam wyłącznie tradycyjny (z oliwkami, żurawiną). Może warto spróbować czegoś nowego... tak jesiennie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, a ja z oliwkami i żurawina jeszcze nie, więc może też spróbuje czegoś nowego :-) Pozdrawiam!

      Usuń
  11. Dopiero zaczynam przygodę z wypiekaniem chleba - tego chlebka nie znam ale chętnie go wypróbuję:)
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten chlebek to bardziej jest jak ciasto - słodkie i aromatyczne, ale warto spróbować na jesień, Pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  12. Wszędzie dziś chlebki i ja muszę się już za nie zabrać;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, że trzeba zacząć, to nic trudnego a satysfakcja ogromna z własnego chleba.

      Usuń
  13. Bardzo lubię chlebek bananowy - fajna alternatywa, gdy ma się już nieco zbyt miękkie banany :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O właśnie, z miękkich chlebek jest najlepszy...:-)

      Usuń
  14. I podobno idealny do deski serów... (tak mówi kucharz z restauracji hotelu, w którym pracuję:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę? Ale skoro tak mówi fachowiec, to pewnie coś w tym jest. Pozdrawiam :-)

      Usuń
  15. Nie jadłam, ale bardziej do mnie przemawia jako ciasto:-) Pewnie jak spróbuję zmienię zdanie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo to właściwie jest ciasto, bardzie niż chleb, ale co tu opowiadać najlepiej spróbować :-)

      Usuń