wtorek, 15 stycznia 2013

Muszle nadziewane

Danie to zapewne wywodzi się z Włoch, gdzie jak wiadomo makaron jest podstawą głównych posiłków.
Należy do tych nieskomplikowanych, dlatego kilka razy już było przeze mnie robione.Te duże muszle czyli conchiglioni nadziewane ricottą i mozzarellą w sosie pomidorowym są po prostu pyszne.  Przepis zaczerpnięty ze strony Kwestia Smaku.











34 komentarze:

  1. Wiem robiłam,te i te z warzywami mniam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O widzisz a ja z warzywami właśnie nie robiłam ale wszystko przede mną...:-)

      Usuń
  2. lekka tortura o tej godzienie, zaczynam być głodna :> ;)
    bardzo elegancko obfotografowane ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak wcześnie i takie obiadowe danie, mam nadzieję,że nie męczyłaś się zbyt długo...;-)) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Rozmarzyłam się, poczułam śródziemnomorski klimat i jego ciepło, bo za oknem brrr - sypie i sypie i zaraz mnie zasypie:-). Stałam się głodna!
    Pięknie sfotografowane!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzy mi się już lato i takie smaki na co dzień, czerwone i dorodne pomidory...teraz to marzenie...Dziękuję!

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak są przepyszne! miałam okazję spróbować z rąk samej Mistrzyni:D...i na pewno sama też się pokuszę o ich zrobienie!

      Usuń
    2. Zrobisz:-)- w nowej kuchni:-))

      Usuń
  5. Makaron zawsze, pod każdą postacią.
    Muszle nadziewane lubię ogromnie :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj wiem, Tobie kobietko się nawet chce makaron domowy robić :-) Pozdrawiam ciepło!

      Usuń
  6. "apetyczne" zdjęcia :)
    Ja dziękuje za poster, szykuję się, by "podać dalej" zabawę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Czyli, że przesyłka dotarła...:-)

      Usuń
  7. Śliczne zdjęcia, takie do zjedzenia. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Smakowicie wygląda... a mi właśnie w brzuchu burczy ...l

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie miałam założenie, by zdjęcia były apetyczne :-) Pozdrawiam!

      Usuń
  9. Odpowiedzi
    1. O czyli lubisz makaronowe muszle?:-) Ten przepis możesz spróbować, bo makaron w tym wydaniu jest przepyszny!

      Usuń
  10. Makarony lubię w każdej postaci ale nadziewanych muszelek jeszcze nie jadłam. Z przepisu skorzystam więc na pewno!
    przeczytałam w komentarzach,że wysyłałaś już niespodzianki w ramach zabawy Podaj dalej - szybka jesteś:)A pochwalisz się tym co zrobiłaś?
    Dziękuję Ci również z całego serca za tak miłe słowa pod moimi adresem w związku z breloczkiem.
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis wart jest spróbowania na pewno, a co do zabawy to rzeczywiście niespodzianki już wysłałam i może poczekam aż dotrą do swoich właścicielek, może one pokażą?:-) A widziałam też, że dziewczyny, które wygrały wraz ze mną u Ciebie też już ogłosiły zabawę :-)
      Uściski!

      Usuń
  11. czerwono, wiosennie, apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie żywe kolory to lato do którego mi tęskno...

      Usuń
  12. that is looks so delicious!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. It is delicious and quite simple to prepare ;-) Greetings!

      Usuń
  13. Latem zapachniało :))Pyszne zdjęcia!Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, a do lata jeszcze niestety daleko...

      Usuń
  14. mmm uwielbiam takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pomidorami lub innymi warzywami, włoskie z pochodzenia, nieskomplikowane w wykonaniu...ja też ;-)

      Usuń
  15. Dziękuję, miło mi :-)Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  16. z daleka wyglądają jak sardynki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O naprawdę? a to tylko makaron...ale po bliższym przyjrzeniu już nie
      ;-)

      Usuń