Do wykonania potrzebne są płatki owsiane, miód, olej oraz rozmaite dodatki, czyli rodzynki, słonecznik, wiórki kokosowe, żurawina i co tylko chcecie.
Miód i olej należy lekko podgrzać połączyć i wymieszać z płatkami a następnie upiec na blaszce w piekarniku, co jakiś czas mieszając. Potem wystarczy tę granolę wymieszać z dodatkami i włożyć do zakręcanego pojemnika i wyjmować od czasu do czasu na śniadanie...;-)
WOW ! Wygląda przepięknie i przepysznie! Hmm... nie jestem fanką sklepowego musli, ale na Twoje chętnie bym się skusiła...
OdpowiedzUsuńNo właśnie to jest zupełnie inne, dużo lepsze...
UsuńPrawda, że pyszne?:) ja bardzo lubię na śniadanko z jogurtem :)
OdpowiedzUsuńJa również tak je jadam, dzięki za przepis!
UsuńAleż apetycznie wyglądają, jeśli smakują równie dobrze to chyba się skuszę:)
OdpowiedzUsuńMyślę, że smakują świetnie :-) Możesz śmiało spróbować, bo wykonanie jest naprawdę proste.
Usuńkiedyś sami robiliśmy musli na okrągło, ale gdzieś po drodze zapomnieliśmy o tym ;) masz rację - nie da się porównać smaku z tym sklepowym :)
OdpowiedzUsuńCzasem kupuje się w sklepie, bo jest szybciej ale to nie to samo, ja już pewnie nie będę kupować tylko sama robić. A Ty jak już robiłaś takie musli to znasz ten smak :-)
UsuńJa często robię, bo staram się unikać sklepowych gotowców wszelkiego rodzaju. Od kiedy przestałam kupować słodycze/słodkie płatki/jogurty w sklepach, jestem zaskoczona jak wezmę np. będąc w gościach coś takiego do ust, bo stopień przesłodzenia sięga zenitu..
OdpowiedzUsuńO właśnie, jakby to decydowało o smaku - ilość cukru, dla mnie zawsze za słodkie...
UsuńMmmm! Nie widziałam, że tak to się przyrządza :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję :)
Spróbuj koniecznie, dodaj ulubione owoce i pestki, fajny jest też dodatek cynamonu - ładnie pachnie :-)
UsuńMmmmm,narobiłaś mi smaka szczególnie trzecim zdjęciem :))
OdpowiedzUsuń:-)) Żurawina i papaja błyszczą w słońcu - tuż przed wymieszaniem z resztą płatków.
Usuńale pychotkowe to musli!:) zjadłabym z wielką przyjemnością i jaki masz ładny słoiczek do przechowywania:)))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Jak tak patrzę to i mi smak przychodzi ;-)
Usuńmniam! uwielbiam takie sniadania :) nawet dziś jadłam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Agga
Ja również bardzo lubię i przekonałam do nich męża ;-) Pozdrawiam ciepło!
UsuńUwielbiam! Z jogurtem greckim i konfiturą. Niech mi chrupią między zębami, bo o to chodzi ;)
OdpowiedzUsuńA pewnie, że niech chrupią ;-)
UsuńRobię czasami,moja ulubiona to z dodatkiem migdałów mniam
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie próbowałam, ale sobie dla odmiany dodam następnym razem trochę migdałów :-)
UsuńKurcze, Roma to jest bardzo proste w wykonaniu:-) Super za podpowiedz!!!
OdpowiedzUsuńSpróbuję dla Dzieci.
Pozdrawiam!!!
Bardzo proste! I bardzo zdrowe, tylko lepiej nie mów tego dzieciom, bo nie będą chciały jeść...;-)Pozdrawiam!
Usuńi w takim cudnym słoiczku piękna ozdoba kuchni lub prezent :)
OdpowiedzUsuńJako prezent też się sprawdzi, niebanalny i pyszny...:-)
Usuńtakie wpisy uświadamiają mi Kobieto jak ja skandalicznie źle się odżywiam :)
OdpowiedzUsuńA ja własnie zaczęłam bardziej świadomie od pewnego czasu i całkiem dobrze mi z tym... :-)
UsuńHmmm wygląda nieźle, domyślam się, że i nieźle smakuje:) Chyba już wiem, co zrobię w weekend!;)
OdpowiedzUsuńNawet lepiej niż nieźle smakuje ;-), jest pyszne i chrupiące. Polecam spróbować :-)
Usuń