piątek, 31 stycznia 2014

Pieczenie chleba

Żeby posmakować takiej delicji jak ta na zdjęciu, czyli po prostu pajdy swojego chleba z masłem warto się nieco natrudzić. Warto też znaleźć na pieczenie chleba trochę czasu , z okazji wolnej soboty na przykład. Zwłaszcza, że to zajęcie bardzo relaksuje.
Testowałam chleb na maślance z przepisu zamieszczonego w książce Mimi i Zorkiego "Piechotą do lata". I udał się! :-)





24 komentarze:

  1. Własny wypiek w garści cieszy jak nic :):):):):):):)

    Roma, wszystkiego najlepszego na nowy rok, któremu dopiero miesiąc upłynął..!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak :-)
      Dziękuję i Tobie również wszystkiego najlepszego!

      Usuń
  2. Wygląda przepysznie :) prawie czuję ten zapach.. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm pychota! zdolniacha z Ciebie:) muszę spróbować zrobić takie pieczywko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj koniecznie, to nic trudnego.

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Jak zawsze przy wypróbowywaniu nowego przepisu jest odrobinę niepewności...i czy się uda?;-)

      Usuń
  5. Wygląda pięknie, zatem smakować też musi cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, tak - był bardzo smaczny :-)

      Usuń
  6. Odpowiedzi
    1. Tak, chociaż to nigdy nie wiadomo czy się uda :-)

      Usuń
  7. Ale musi być pyszny! Ja się jeszcze nie odważyłam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też dość długo zwlekałam, a okazało się, że ten chleb jest taki prosty w wykonaniu.

      Usuń
  8. Uwielbiam takie wypieki domowej roboty. To zupełnie inny smak! :)

    OdpowiedzUsuń